Chaos op cruiseschip door coronavirus: vechtende passagiers, crew gebruikt pepperspray

Volgens een woordvoerder van de rederij gedroegen twee passagiers zich gewelddadig tegenover muzikanten.
Storyful Volgens een woordvoerder van de rederij gedroegen twee passagiers zich gewelddadig tegenover muzikanten.
Er zijn beelden opgedoken van een vechtpartij aan boord van het cruiseschip MSC Meraviglia. Ze laten zien hoe passagiers op de vuist gaan met muzikanten waarna de crewleden pepperspray moesten inzetten. Op het cruiseschip zaten de voorbije dagen meer dan 4.500 mensen vast nadat het was geweigerd in twee havens in de Caraïben door ongerustheid over het coronavirus.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De MSC Meraviglia moest normaal vorige dinsdag, op 25 februari, aanmeren in het Jamaicaanse Ocho Rios, maar dat werd geweigerd. De gezondheidsautoriteiten vreesden immers dat enkele mensen aan boord besmet waren met het coronavirus. Ook in Georgetown, de hoofdstad van de Kaaimaneilanden, werd het schip geweigerd.

Er werden medische controles uitgevoerd op een bemanningslid en een vrouwelijke passagier omdat de lokale autoriteiten vreesden dat ze besmet waren met het coronavirus. De twee bleken echter de griep te hebben. Nog volgens de rederij waren de maatregelen van de autoriteiten in Jamaica en de Kaaimaneilanden genomen “uit schrik”, “niet de beste medische praktijk” en veroorzaakten ze “een onnodige en niet te rechtvaardigen angst”.

De onrust op het schip zou te wijten zijn aan de paniek over het virus. “Sommige passagiers werden zo gefrustreerd dat ze met het personeel begonnen te vechten”, vertelde de maker van de beelden. “Om de vechtpartij te stoppen, moest pepperspray worden ingezet.

Of lag het vooral aan dronkenschap? Een woordvoerder van de rederij verklaarde dat crewleden werden opgeroepen omdat twee mannelijke passagiers gewelddadig waren tegenover muzikanten  die voor het avondentertainment op het schip zorgden. De twee passagiers, die volgens de rederij “geïntoxiceerd” waren, werden door het veiligheidspersoneel in bedwang gehouden.

Op het Mexicaanse eiland Cozumel volgde overigens uiteindelijk goed nieuws voor de passagiers. Daar mochten ze gisteren het schip verlaten. De rederij meldde ook nog dat de 4.580 gasten aan boord volledig zullen vergoed worden.

Het cruiseschip MSC Meraviglia
Cruise Law News Het cruiseschip MSC Meraviglia3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • wilfried de hert

    De ware aard van de mens.

  • Philippe Vander Haeghen

    Best alle cruiseschepen onmiddellijk aan de ketting leggen.

  • Jules Vermeers

    En zeggen dat ze nog reclame maken voor die cruises en dat je er een fortuin voor moet betalen ook.