Chaos in Parijs na grootste pak sneeuw in 30 jaar

REUTERS
Het verkeer in Parijs en in de ruimere regio rond de Franse hoofdstad is vanochtend erg verstoord door uitzonderlijke sneeuwval. Honderden mensen moesten de nacht doorbrengen in opvangcentra, luchthavens of stations.

Gisteren viel het grootste pak sneeuw in dertig jaar tijd in de Parijse regio. De voetpaden in de lichtstad lagen onder een witte sneeuwlaag. Talrijke weggebruikers waren geblokkeerd en moesten hun wagen achterlaten. Volgens officiële cijfers brachten meer dan 1.500 mensen de nacht van dinsdag op woensdag door in opvangcentra, luchthavens of stations. Op een hoofdweg ten zuiden van Parijs hebben honderden mensen vanaf dinsdagavond de hele nacht in hun voertuigen vastgezeten. 

De nationale spoorwegmaatschappij raadde de inwoners van de regio aan hun verplaatsingen uit te stellen. Ook het busnetwerk ligt helemaal plat, maar de metro rijdt wel bijna normaal.

REUTERS
AFP
AFP
AFP
AFP
REUTERS
REUTERS
REUTERS30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerard Braeckmans

  Heeft het daar allen in Parijs gesneeuwd?

 • marie de bosscher

  ach gut, er valt 10 cm sneeuw en de boel gaat plat... zijn wij eventjes sukkelaars geworden; als kind speelde ik in 30 cm sneeuw, elke winter, en die bleef soms weken liggen, niemand die er een probleem van maakte, is gewoon winter, meer niet.

 • Marc Baeyens

  Zó dik ziet dat pak sneeuw er toch ook niet uit.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Parijs is flink aan het opwarmen zo te zien. Binnenkort komt dan zeker Brussel aan de beurt.

 • Gerry Cle

  'Grootste pak sneeuw in 30 jaar' en nergens staat geschreven hoe groot dan wel. Ik kan me moeilijk voorstellen dat er in 30 jaar geen enkele dag meer dan 3 cm sneeuw is gevallen.