Chaos in Hongkong: geldwagen verliest miljoenen op drukke weg

Een geldtransport heeft gisteren in Hongkong voor bijna 35 miljoen Hongkong dollar (3,69 miljoen euro) aan bankbiljetten verloren op de weg nadat geldkoffers uit een openstaande deur waren gevallen. Dat leidde tot chaotische toestanden: voetgangers en autobestuurders probeerden zoveel mogelijk geld bijeen te rapen. Slechts een kwart van het geld is terug. Eerder was al 2,11 miljoen euro teruggevonden door de politie.

Het geld kwam uit een waardetransport. Er wordt nog onderzocht wat er mis ging, maar waarschijnlijk is een kapotte deur de oorzaak van het ongeluk. De chauffeur van de geldwagen merkte het verlies pas op toen hij aankwam op zijn bestemming.

Het voorval veroorzaakte chaos op de snelweg. Het verkeer lag zelfs een tijd stil toen taxichauffeurs uit hun auto stapten. Op tv-beelden is te zien hoe voetgangers naar het geld grabbelden. Politieagenten, sommige gewapend, kwamen ter plaatse om de plaats te beveiligen.

De South China Morning Post meldde vandaag dat dertien mensen geld hebben teruggebracht naar de politie. Hoeveel zij in totaal inleverden, is niet duidelijk. Het is ook niet bekend of het echt om geld gaat dat ze opraapten op de weg.

De politie heeft mensen opgeroepen om het geld netjes terug te brengen. "Anders begaan ze een diefstal", zei de politie. Niemand is opgepakt, maar dat kan veranderen als te lang wordt gewacht met het inleveren van het briefgeld.