CEO voedingsproducent prees Trump, waarna oproep tot boycot volgde. Aanhangers president slaan nu massaal producten in als tegenreactie

Aanhangers van Trump en producent Goya beschouwen de boycot van de linkerzijde als een poging om de vrije meningsuiting te onderdrukken.
Photo News/Reuters Aanhangers van Trump en producent Goya beschouwen de boycot van de linkerzijde als een poging om de vrije meningsuiting te onderdrukken.
Nadat Robert Unanue, CEO van Goya, president Trump tijdens een bijeenkomst in het Witte Huis afgelopen donderdag had geprezen, riepen tegenstanders op tot een boycot van het voedselmerk. Ook na de hevige kritiek zei de CEO dat hij zich niet zou verontschuldigen. In een reactie op de boycot hebben aanhangers van Trump nu een ‘buy-cott’ gelanceerd om het merk te steunen. De Republikeinse senatoren Ted Cruz en Marco Rubio hebben eveneens hun steun voor de ‘buy-cott’ uitgesproken.

Mark Levin en Meghan McCain, presentatoren van Fox News, hebben op sociale media het publiek aangezet om producten van Goya te kopen. 

“Het is vreemd om een bedrijf te boycotten dat voedsel levert aan de massa en 4.000 mensen in dienst heeft tijdens een pandemie. Wat jouw politieke overtuiging ook is, wie wil er nu dat er nog meer mensen hun baan verliezen?” twitterde McCain.

Aanhangers van Trump en producent Goya beschouwen de boycot van de linkerzijde als een poging om de vrije meningsuiting te onderdrukken. In een interview met FOX News zei Unanue dat de boycot “een weerspiegeling is van de verdeeldheid die vandaag in de Verenigde Staten bestaat”.

Casey Harper
GoFundMe Casey Harper

Een Goya-liefhebber uit Virginia, Casey Harper genaamd, heeft een GoFundMe-actie opgezet om geld in te zamelen voor de aankoop van Goya-producten - die hij vervolgens zal doneren aan de voedselbanken. Harper vertelde dat hij meende dat zijn succes bij het werven van fondsen het gevolg was van het feit dat mensen “het beu zijn om voortdurend op eieren te moeten lopen in het politieke discours”.

“Wat als we opstaan om hier nee tegen te zeggen én tegelijkertijd het land te voeden?” staat te lezen op de GoFundMe-pagina. Momenteel heeft de Amerikaan al meer dan 176.000 dollar (ruim 154.000 euro) opgehaald, waarmee hij zijn oorspronkelijke doel ruimschoots heeft overtroffen.

Lees ook: Dan toch een maskertje, Donald? (+)
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • victor rarou

  Ik hoop echt dat hij terug verkozenen word,al is het om zijn eigen rotzooi op te ruimen.Maar er zal waarschijnlijk iemand anders komen zodat hij achteraf kan zeggen dat hij het veel beter zou gedaan hebben.

 • monique bolen

  Nico Rooms, nee hij heeft geen oorlog gestart gelukkig dat landen zoals Iran niet gereageerd hebben en als hij niet oppast zal hij een burgeroorlog krijgen in eigen land.Of je nu links of rechts bent het doet er niet toe maar een narcist als Trump had nooit president mogen worden of denk je dat hij al iets gedaan heeft voor de velen daklozen en sukkelaars nee er zijn er zeer veel bijgekomen.

 • Geo Keirens

  Velen zijn hier gelukkig met het systeem. De hoogste belastingen vd wereld en nu de meeste Corona doden per inwoner en al een jaar zonder regering terwijl ze een ongekozen regering van minderheden door de strot worden geduwd. Maar Trump doet het heel slecht. En de linkse wereld gaf hem echt wel een kans ja toch ?

 • Marc Docx

  De normale politieke werkwijze in het centrum van de democratie...

 • Nico Lietaert

  En die kinderen moeten de wereld helpen regeren...