CEO McDonald's moet opstappen na relatie met medewerker

Steve Easterbrook.
AP Steve Easterbrook.
McDonald's heeft CEO Steve Easterbrook ontslagen. Hij was een relatie aangegaan met een medewerker en dat strookte niet met het beleid van de fastfoodgigant, meldt het zakenblad ‘Financial Times’. Het concern vindt dat de Brit blijk heeft gegeven van een "slecht beoordelingsvermogen".

Easterbrook trok in een mail aan zijn medewerkers het boetekleed aan. "Ik ging recentelijk met wederzijdse instemming een relatie aan met een medewerker en dat was strijdig met het beleid van McDonald's. Dat was een fout", citeert de krant uit het bericht. Easterbrook is het zelf eens met het bestuur. “Het is tijd om te vertrekken.”

Easterbrook was de man achter veel vernieuwingen bij de fastfoodketen. Hij zette de samenwerking met UberEats op, zodat het eten van McDonald’s nu ook bezorgd wordt. Sinds het aantreden van Easterbrook in maart 2015 is de waarde van een aandeel McDonald’s bijna verdubbeld.

Chris Kempczinski treedt nu aan als nieuwe topman. Hij gaf voorheen leiding aan de Amerikaanse tak van het bedrijf, dat wereldwijd tienduizenden vestigingen heeft.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolas Van Hoecke

  Moet toch kunnen? Zolang er niet van geprofiteerd wordt om hogerop te klimmen uiteraard.

 • Dirky Swinnen

  Ga er nooit eten, en nu ben ik er nog blij om ook, een bedrijf dat gaat bepalen met wie je een relatie aan gaat of niet.

 • Ronald Van Beneden

  So watt zijn ze beide gelukkig go on. McDonald’s een bedrijf waar ze je mogen vetmesten zodat je apathisch wordt? Het lijkt er sterk op. Wat kan er mooier zijn? Vechten en moorden?

 • Danielle Duym

  Ik ben geen fan van McDonald's maar het zou overal zo moeten zijn als er een relatie ontstaat tussen een leidinggevende en een ondergeschikte. In hoeveel bedrijven heb ik dit al gezien. Hoeveel vrouwen banen zich een weg naar de top door hun onderbroek uit te doen en verzieken de hele sfeer binnen een team. Dat een relatie op het werkt begint, is mogelijk, maar dan moet één van beiden vertrekken.

 • Patrick Vandeputte

  Daarom is McDonalds dan ook een aartsconservatief Amerikaans bedrijf.