Celstraf voor "wilde" vrouwen die vriendin 18 uur folterden omdat ze met ex sliep

Twee Britse vrouwen moeten de cel in voor de "sadistische" ontvoering en foltering van een vriendin, van wie ze ontdekt hadden dat ze met een ex-vriendje van één van hen had geslapen. Lucy Viner-Mood (22) en Lois Gibson (18) hadden Georgia Fenn (19) opgesloten in een appartement in het Engelse Kent en haar tijdens een beproeving van 18 uur bewusteloos gemept.

Resultaat: een gebroken neus, tweedegraadsbrandwonden op de kin en twee blauwe ogen. Het slachtoffer zat ook helemaal onder het bloed na de mishandeling. De daders werden door de politie omschreven als "wild". "De intensiteit van het geweld is des te groter omdat het zo lang duurde."

Kokend water
De vrouwen doofden sigaretten op Fenns lichaam, dompelden haar onder in kokend water en stampten haar tot ze bewusteloos was. Allemaal omdat Fenn seks had gehad met een ex-vriendje van Viner-Mood.

Uiteindelijk werd Fenn de volgende dag het appartement uitgegooid. Ze had nog enkel een japon aan.

Viner-Mood kreeg vijf jaar cel voor de marteling en Gibson moet drie jaar naar een verbeteringsgesticht. "Het was hard voor mij", zei Fenn voor de rechtbank. "Ik weet niet of het ooit nog goed komt met mij." (jv)