Celstraf voor sms'ende vrouw die met 125 km/u motard doodrijdt

Thinkstock
Een jonge vrouw uit Frankrijk is veroordeeld tot drie jaar cel voor het doodrijden van een motard vorig jaar in september. De toen nog 18-jarige bestuurster was een sms aan het lezen toen ze met 125 km/u David Rodrigues van de weg maaide op de A31, ter hoogte van Mondelange, in het noordoosten van Frankrijk.

De correctionele rechtbank van Thionville achtte de Française (19) gisteren schuldig aan onvrijwillige doodslag. Ze kreeg een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief. In de vijftien minuten die voorafgingen aan het ongeval had de bestuurster liefst 12 sms'en verstuurd, zo bleek uit het onderzoek. Op het moment van de aanrijding was de vrouw een sms aan het lezen. Daardoor merkte ze de motorrijder niet tijdig op en knalde ze met 125 km/u achteraan op hem in. David Rodrigues overleefde de zware klap niet.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Caverneels

  Die persoon moest worden veroordeeld tot levenslang rijverbod en daar bovenop minimum 20 jaar opsluiting zonder kans op vervroegde vrijlating. Dan heeft ze de tijd om over haar daden na te denken...

 • Gerry Cle

  Zulke onverantwoorde potentiële doodrijders rijden er nog héééél veel rond. Ik verwacht niet dat na deze veroordeling één van hen zijn gedrag zal veranderen.

 • Patrick Goebel

  Als ik 150km of harder rijd ben ik tenminste waakzaam en heb de volle aandacht op de weg, Die veilige smsers meestal met de meeste repliek op hardrijders, zijn een groot gevaar maar die worden uiteraard niet geflitst mhr Weyts

 • Patrick Goebel

  Hier moeten ze nog veel strenger op worden, maar in België flitsen ze liever is makkelijker en kassa kassa...

 • george patrick martou

  zo zie je maar, het leven hangt aan een draadje dat door een stoem persoon wordt doorgeknipt ... dat mens zou beter een serieuze heropvoeding krijgen ook, van hoe let ik op andere mensen rondom mij ! dit is moord, hetzelfde als met blinddoek in de menigte schieten !