Celstraf voor dief die als twee druppels water op Ross Geller uit Friends lijkt

De dief lijkt als twee druppels water op Ross Geller, het karakter uit Friends.
AP De dief lijkt als twee druppels water op Ross Geller, het karakter uit Friends.
De dief die internationale bekendheid heeft verworven omdat hij lijkt op het karakter Ross Geller uit de Amerikaanse serie Friends, moet nu de gevangenis in. Een Britse rechtbank veroordeelde de 36-jarige man tot negen maanden cel voor diefstal en fraude, bericht de BBC.

Abdulah Husseini groeide vorig jaar uit tot een internetsensatie dankzij de politie in Blackpool. Die was op zoek naar de man en had een afbeelding op Facebook gezet. Een bewakingscamera in een supermarkt had hem vastgelegd met blikjes bier. Het opsporingsbericht zorgde voor heel wat hilariteit want de verdachte leek als twee druppels water op Ross Geller, die wordt gespeeld door acteur David Schwimmer. De afbeelding is miljoenen keren gedeeld en tienduizenden mensen lieten een reactie achter.

Schwimmer kon zelf wel lachen om de hype. Hij reageerde met een video waarin hij zelf met blikjes bier door een winkel liep. "Agenten, ik zweer dat ik het niet was", schreef hij in een bijbehorend bericht. "Zoals jullie kunnen zien was ik in New York."

De lookalike van de acteur blijkt een fors strafblad te hebben. Hij is volgens de BBC sinds 2008 tientallen keren veroordeeld. Husseini moet nu de gevangenis in omdat hij een betaalkaart had gestolen en daar aankopen mee deed.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.