Celstraf dreigt voor ingenieur die op moskee vloekt

UNKNOWN
"Wanneer zijn we éindelijk klaar met die verdomde moskee?" Deze uitroep, afkomstig van een gefrustreerde Britse ingenieur in de Verenigde Arabische Emiraten, dreigt de man in kwestie zuur op te breken. Er hangt hem een effectieve celstraf boven het hoofd.

Oorzaak van de frustraties bij de Brit is een project waaraan hij meewerkte. De werken aan de tuinen en parken rond een moskee in hoofdstad Abu Dhabi bleven maar aanslepen. Tijdens een teammeeting vroeg de ingenieur zich luidop af of het met die 'verdomde' moskee ooit nog goed zou komen. Waarop enkele van zijn collega's prompt naar de politie stapten en klacht indienden.

In eerste instantie werd de man veroordeeld tot één maand effectieve celstraf, wegens 'belediging van de islam'. Dat vonnis vecht de ingenieur nu aan. "Het was nooit mijn bedoeling om de islam of haar plaatsen voor erediensten te beledigen", klinkt het. "Mijn woorden waren een uiting van bezorgdheid over het project. Ik koester het diepste respect voor de cultuur en religie van dit land, en voor de gebouwen waarvan ik de tuinen verzorg."

De uitspraak in beroep volgt op 7 februari. (tw)