Céline in Frankrijk door man uitgescholden omdat ze topje draagt, op sociale media tonen vrouwen uit solidariteit foto van hun decolleté

De Française droeg dit topje toen ze werd uitgescholden op straat.
Twitter De Française droeg dit topje toen ze werd uitgescholden op straat.
Céline B. werd op straat door een man uitgemaakt voor “vuile hoer” omdat ze volgens hem een weinig verhullend topje droeg. Op sociale media steunen vrouwen haar en masse door een foto van hun decolleté te tonen.

De Française maakte op 18 juni melding van het incident op Twitter terwijl ze een foto van het bewuste topje bijvoegde. “Dus ... volgens een kerel is dit een decolleté van een vuile hoer... Vent, mijn borsten en ik verwensen u enorm”, luidde het. Haar tweet ging in geen tijd viraal. 

Duizenden mensen retweetten en liketen het bericht. En vrouwen betuigen sindsdien hun steun met de hashtag #JeKiffeMonDecolete (Ik hou van mijn decolleté, nvdr.). Daarbij voegen ze trots een foto van hun decolleté en komen alzo op tegen seksuele intimidatie op straat. Ondertussen staat de teller op meer dan 15.000 posts.

Vrouwen hebben het recht om zich te kleden zoals ze zelf willen, is de teneur van de berichten.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mathieu Peeters

  Het is mooi om een mooie vrouw te zien.Degene die zich hieraan stoort hoeft niet hier te zijn!!!!

 • geert voet

  Zielige vent !!!!

 • Freddy Carbonnelle

  Wie eigent zich het recht toe om een ander te verwijten???? Laat iedere dame doen en laten, aankleden hoe ze zelf wil, en waar ze zich het best mee of in voelt! Wees zelf gelukkig dat deze dame zich goed en gezond gedraagt! Begin altijd bij U zelf en waardeer het lichaam op zich. Doen dames!!! Ik zeg altijd: een beetje zonneschijn, een ietwat korter rokje, af en toe een blotere schouder en een décolleté waar de dame in kwestie zich goed bij voelt en de wereld ziet er direct zoveel mooier uit.

 • koen leenknecht

  Uitroeien van discriminatie van vrouwen moet topprioriteit worden !

 • GERARD DE PELECIJN

  De mooiste mens is de vrouw!