CDU-voorzitter en Merkelgetrouwe Annegret Kramp-Karrenbauer wordt nieuwe Duitse minister van Defensie

Annegret Kramp-Karrenbauer.
EPA Annegret Kramp-Karrenbauer.
Annegret Kramp-Karrenbauer, de voorzitter van de Duitse christendemocratische partij CDU en vertrouwelinge van bondskanselier Angela Merkel, wordt de nieuwe Duitse minister van Defensie. Eerder was tot nu toe de naam van haar rivaal Jens Spahn gevallen als mogelijke opvolger van Ursula van der Leyen die vanavond tot nieuwe EU-voorzitter werd gekozen.

De wissel komt onverwacht omdat aangenomen werd dat Kramp-Karrenbauer (56) niet wilde deel uit maken van het kabinet-Merkel om zich te concentreren op haar job van partijvoorzitter.

De nieuwe minister zal normaal morgen de eed afleggen, de dag waarop bondskanselier Angela Merkel haar 65ste verjaardag viert.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrrik versys

  Waarom gaat Europa naar links terwijl het volk voor rechts kiest : omdat de politici geen bal om hun volk geven, zij denken enkel aan de centen en aan zichzelf

 • Jan Verstrepen

  Ze zijn er wel mee die Duitsers.

 • Billy Valcke

  Gaat die mee op winterkamp?

 • Janneke Alsberg

  De Bundeswehr heeft een echte vierkant gekopte Pruissische bebaarde vent nodig met nog met echt haar op zijn ruige borst om de ballen terug te kweken die ze onder ''feminiene glimlachende poltiek correcte doetjes zijn weg- gekastreerd.