CBS-baas mag blijven ondanks beschuldigingen van seksueel wangedrag

Leslie Moonves
BELGAIMAGE Leslie Moonves
De in opspraak geraakte Leslie Moonves kan voorlopig aanblijven als topman van het Amerikaanse televisienetwerk CBS. De raad van bestuur zal extern advies inwinnen om de beschuldigingen te onderzoeken, maar onderneemt zelf geen actie tegen Moonves, deelt CBS mee.

In een persbericht zei CBS vrijdag dat het alle beschuldigingen van wangedrag serieus neemt. Tot het onderzoek is afgerond worden er geen verdere stappen ondernomen. Een vergadering van de aandeelhouders, die voor 10 augustus in de agenda stond, is tot nader order uitgesteld.

De 68-jarige Moonves leidt CBS sinds 2003. Hij geldt als een van de machtigste mannen in Hollywood. 

In het magazine The New Yorker wordt hij beschuldigd van decennialang seksueel wangedrag. The New Yorker citeerde zes vrouwen die beweren dat Moonves hen seksueel lastigviel in een professionele omgeving tussen de jaren 80 en 2000. Het gaat om aanrakingen en kussen onder dwang. Ze verklaarden ervan overtuigd te zijn dat hun carrière schade opliep omdat ze niet ingegaan waren op zijn avances.

Moonves gaf toe dat hij een van de vrouwen heeft gekust, maar hij ontkent hen aangerand te hebben. Zijn vrouw Julie Chen verdedigde haar man vrijdag via Twitter. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.