Catalaanse separatisten opnieuw de straat op

afp

Voorstanders van een onafhankelijk Catalonië zijn opnieuw de straat opgegaan. In honderden plaatsen in de Spaanse regio werden vandaag demonstraties gehouden. In de Catalaanse hoofdstad Barcelona kwamen zelfs duizenden mensen op de been.

De boze Catalanen riepen massaal: "Wij zullen stemmen." De Spaanse rechter heeft hun voorgenomen onafhankelijkheidsreferendum verboden, maar de Catalanen zetten de stembusgang vooralsnog door. Het referendum moet op 1 oktober plaatsvinden.

Het is al langer rumoerig in Catalonië. Eerder deze week waren er ook al protesten in Barcelona, als reactie op een hard politieoptreden. In Catalonië zijn diverse hoge ambtenaren opgepakt die de organisatie van een referendum steunden. Er waren ook huiszoekingen en invallen in een reeks gebouwen van de Catalaanse regionale overheid. De regering in Madrid heeft daarbij duizenden extra politiemensen naar Catalonië gestuurd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Volhouden in Catalonië tegen de kapitalisten uit Madrid ! De democratie blijkbaar niet voor Madrid ?

  • Eden Kastard

    Catalanen.... laat deze moedige mensen voor veel Vlamingen een voorbeeld zijn.

  • Karel Flanders

    De democratie in Europa. Je mag gaan stemmen maar als het ons niet aanstaat, zetten we het leger in en pakken we je op.