Carabinieri schuldig aan verkrachting Amerikaanse studentes in Firenze: 4 jaar cel

Foto ter illustratie.
EPA Foto ter illustratie.
Een van de Italiaanse agenten die worden beschuldigd van het verkrachten van Amerikaanse studentes, is in Firenze veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim vier jaar. Zijn medeverdachte verschijnt pas volgend jaar voor de rechter, bericht persbureau ANSA.

De twee agenten van de carabinieri zouden de jonge vrouwen vorig jaar naar huis hebben gebracht in een politiewagen. De mannen hadden daarvoor geholpen een vechtpartij te beëindigen in een nachtclub in Florence. Een van de studentes zou vervolgens zijn verkracht in een lift, de andere in de lobby van een flatgebouw.

De agenten hebben verklaard dat de seks vrijwillig was. Hun advocaten stelden wel dat de mannen dom bezig waren toen ze besloten de vrouwen naar huis te brengen.

Foto ter illustratie.
EPA Foto ter illustratie.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danny janssens

    Die worden toch voor eeuwig uit hun functie ontzet?

  • Jos Plessers

    Uiteraard heb je gewoon vrijwillige sex in een lift of de lobby van een hotel,terwijl je bed in datzelfde gebouw is.Loempe knuppels.Verzin een aanvaardbare uitleg,als je tot zulks in staat bent .Politie in de cel?Die gaan hun lol nog hebben