Canadese vrouw sterft nadat ze vast komt te zitten in kledingcontainer

De vrouw kwam vast te zitten en stierf in een kledingdonatiecontainer.
REUTERS De vrouw kwam vast te zitten en stierf in een kledingdonatiecontainer.
In de Canadese stad Toronto is een vrouw levenloos aangetroffen in een container die gebruikt wordt om oude kleding te verzamelen ter donatie. De vrouw is al zeker de zevende persoon in Canada die gestorven is in zo'n container. “Het zijn doodskisten, die verboden zouden moeten worden.”

De vrouw is geïdentificeerd als Chrystal. Ze werd levenloos aangetroffen in een kledingcontainer die gebruikt wordt om oude kleding te verzamelen om te doneren aan goede doelen. De vrouw, die midden dertig was, was dakloos en had verslavingsproblemen, maar was zeer bekend in de buurt. “Chrystal was een lief mens”, zegt Patricia O’Connell, die niet ver van waar Chrystal dood werd aangetroffen een opvanghuis voor vrouwen runt. “We zijn er kapot van. Iedereen kende haar. Waarschijnlijk is ze in de container vast komen te zitten terwijl ze op zoek was naar warme kleding.”

lees verder onder de tweet:

De politie werd rond half twee ’s nachts opgeroepen met de mededeling dat er zich een vrouw bevond in de container die beneden op de parkeerplaats van het appartementsgebouw van waaruit gebeld werd, stond. De hulpdiensten probeerden de vrouw bij aankomst nog te beademen, maar dat mocht helaas niet meer baten. Ze werd ter plekke doodverklaard.

Ongeluk

De politie gaat niet uit van een misdrijf en denkt dat het om een tragisch ongeluk gaat. Chrystal is zeker al de zevende Canadees die in een kledingcontainer aan haar einde komt. Dat meldt The Canadian Press. Vorige maand nog kwam een 34-jarige man in West-Vancouver om het leven in een kledingcontainer, terwijl in november vorig jaar een 32-jarige man in Cambridge in British Columbia ook vast kwam te zitten en stierf in een dergelijke container.

Val

Het mechanisme van de kledingcontainers is zo ontworpen dat de donaties niet gestolen kunnen worden. Maar ze kunnen dus ook als een val werken voor iemand die te ver naar binnen leunt. In Canada roepen verschillende mensen nu op om de kledingcontainers weg te halen of een nieuw, veiliger ontwerp te ontwikkelen. “Het zijn doodskisten die verboden zouden moeten worden”, zegt Loretta Sundstrom, wier 45-jarige dochter in 2015 om het leven kwam nadat ze vast kwam te zitten in een container. “Haal ze allemaal weg en laat een designer deze containers opnieuw ontwerpen!”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilde Peeters

    De reden dat ze zo gemaakt zijn is omdat ze anders leeggeroofd worden ze dienen voor kleren. niet voor mensen. Ze kunnen misschien zorgen dat mensen die ze nodig hebben ergens terecht kunnen om deze kleren te verkrijgen.

  • dimitri vermeire

    Erg dat gebeurt maar het is bedoelt voor kleren in te steken je eigen niet in te steken elk normaal mens weet dat

  • Hermans Steven

    Gruwelijk! Onmiddelijk weghalen van de containers is 1 zaak, maar is er geen opvang voor deze daklozen?! Voor immigranten is er altijd wel plaats!