Canadese tuinman bekent schuld: hij vermoordde acht mannen en begroef ze in tuin van werkgevers

Archiefbeeld: de politie onderzoekt de tuin op Mallory Crescent, waar Bruce McArthur (links) zijn tuinmateriaal stalde.
Reuters/AP Archiefbeeld: de politie onderzoekt de tuin op Mallory Crescent, waar Bruce McArthur (links) zijn tuinmateriaal stalde.
Bruce McArthur, de 67-jarige moordende tuinman, pleitte vandaag schuldig voor de acht moorden waarvan hij beschuldigd werd. Dat gebeurde tijdens zijn proces in Toronto (Canada).

McArthur werd vorig jaar gearresteerd voor de moord op acht Canadese mannen. De man zou zijn slachtoffers tussen 2010 en 2017 vermoord hebben waarop hij ze in de tuin van een ouder koppel begroef waar hij als tuinman aan de slag was. 

Zeven van de acht vermoorde mannen woonden in Gay Village in de Canadese stad Toronto. Bovendien hadden ze bijna allemaal een migratieachtergrond. Sommigen waren afkomstig van het Midden-Oosten, anderen kwamen dan weer van Zuid-Azië. 

Op 4 februari volgt het verdict. Maar gezien de aard van de delicten zal de man vermoedelijk tot zijn 91e levensjaar opgesloten worden. 

Archiefbeeld: op de achtergrond een van de slachtoffers van McArthur.
AP Archiefbeeld: op de achtergrond een van de slachtoffers van McArthur.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Elisa deJong

    Hopelijk nooit meer vrij,, gruwelijk dit.