Canadese politie pakt twee mensen op na invallen in Kingston

Archieffoto.
Thinkstock Archieffoto.
De Canadese politie heeft twee mensen in Kingston in Ontario gearresteerd die mogelijk een aanslag aan het voorbereiden waren. Dat melden diverse Canadese media. De politieoperatie zou al sinds kerstmis aan de gang zijn geweest en ook de FBI was bij de zaak betrokken. Dat meldt Global News Canada.

De politie viel op twee adressen in Kingston in de provincie Ontario binnen en arresteerde in totaal twee mensen. Volgens bronnen zou een van de arrestanten minderjarig zijn, maar dit is niet bevestigd door de politie.

De arrestaties zouden volgens de Canadese media te maken hebben met een “grote inbreuk op de nationale veiligheid”. Volgens ooggetuigen droeg de politie handenvol verzegelde pakketjes en tassen naar buiten na de inval in een van de huizen.

“Geloofwaardige aanwijzingen”

De Canadese minister van Openbare Veiligheid Ralph Goodale wil enkel kwijt dat er “geloofwaardige aanwijzingen” waren dat de “nationale veiligheid in gevaar” zou zijn geweest. De politie bevestigt enkel dat er een operatie loopt, waarbij twee mensen gearresteerd zijn.

Later op vrijdag volgt een persconferentie, waarbij meer informatie wordt vrijgegeven.

Het dreigingsniveau in Canada blijft voorlopig op ‘medium’ staan - dat is al zo sinds 2014.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.