Canadees (51) dreigt met bom op Schiphol en wordt overmeesterd, vertrekhal 3 even ontruimd

Vertrekhal 3 is door politiedienst marechaussee afgezet en ontruimd. De vertrekhal is inmiddels opnieuw vrijgegeven.
ANP Vertrekhal 3 is door politiedienst marechaussee afgezet en ontruimd. De vertrekhal is inmiddels opnieuw vrijgegeven.
Een man die met een bom dreigde in vertrekhal 3 van de Nederlandse nationale luchthaven Schiphol is door de politiedienst marechaussee overmeesterd. De hal en de omgeving werden uit voorzorg ontruimd.  De verdachte is geïdentificeerd als een 51-jarige Canadees. Hij is afgevoerd, meldden getuigen.

Er zijn geen explosieven aangetroffen. De Canadees is opgepakt en wordt verder ondervraagd. Al met al heeft de hele situatie ruim een half uur geduurd. De hal is weer vrijgegeven. De hal is opnieuw vrijgegeven.

Op een video die door de Amsterdamse tv-zender ATV op Twitter is gezet,  is te zien hoe een aantal zwaarbewapende agenten ter plaatse kwam.  Getuigen lieten weten dat er passagiers wegrenden.

De Nederlandse politie had alarm geslagen in de categorie ‘GRIP 2', oftewel Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP). Dit houdt in dat er in incident is dat gevolgen heeft voor de omgeving. Ontruiming valt hier ook onder. Een groot aantal brandweerwagens, ambulances en een traumateam werd ook opgeroepen.

ANP
ANP
twitter3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marco Debart

    Die zal niet lachen met het factuur dat ze hem gaan voorschotelen.

  • William Bonny

    Alleeezzz, blij dat het leven terug zijn normale gang gaat!!!!. We kijken al met heel hoge verwachtingen uit. Naar wat dit nieuwe jaar ons zal brengen!!!!.

  • Angelo Cabooter

    Hij gaat serieus mogen boeten daarvoor, naast een gevangenisstraf voor valse bommelding, ook nog opdraaien voor de ontruiming en de tussenkomst van de hulpdiensten