Canada legaliseert gebruik van cannabis

Thinkstock
In Canada heeft de Senaat een wet goedgekeurd die recreatief cannabisgebruik toelaat. De senatoren voegden wel ruim veertig amendementen toe, waardoor de tekst opnieuw naar het Lagerhuis moet.

De wet werd goedgekeurd door 56 senatoren, 30 stemden er tegen en één senator  onthield zich. Het dossier komt nu weer op het bord van het Lagerhuis, dat gedomineerd wordt door de Liberale Partij van premier Justin Trudeau. De regering zal nu moeten beslissen of ze al dan niet akkoord gaat met de wijzigingen of aanpassingen doorvoert. Daarna moet de wet opnieuw naar de Senaat. 

De legalisering van cannabis was een van de beloftes van Trudeau tijdens zijn verkiezingscampagne in 2015. Vorig jaar werd voor het eerst een wetsontwerp ingediend.
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Geert Matthys

  En wie gaat de longkankers betalen van deze mensen later? Marihuana is sigaret maal 10. Laat ze paffen maar verwijder ze uit ziekteverzekering.

 • Mary Jane Rose

  Proficiat Canada

 • bert paulussen

  hugo van de velde, je schrijft: "Drugs moeten overal ter wereld verboden blijven." Ik neem aan dat je geheelonthouder bent, want alcohol is een harddrug.

 • Stijn Van Damson

  Legalisering komt er aan !

 • Zulma Terrana

  En in 1 klap is de hele illegale cannabis trafiek zijn winstmarge kwijt . Het is en blijft een stek onkruid dat overal groeit en alleen waarde had omdat het illegaal was . Net zoals de drooglegging overal rijke gangsters creëerde , financierde de illegaliteit van cannabis zware misdaad . Nu kan de staat de verkoop belasten en elders belastingen wegnemen .