Campagnemanager: Trumps zijn “een dynastie die tientallen jaren zal voortbestaan”

President Donald Trump met zijn vrouw Melania en zijn dochters Ivanka en Tiffany en zonen Donald en Eric.
afp President Donald Trump met zijn vrouw Melania en zijn dochters Ivanka en Tiffany en zonen Donald en Eric.
President Donald Trump en zijn familie zijn een “dynastie”, zei Trumps campagnemanager Brad Parscale zaterdag tijdens een Republikeinse conferentie in Californië. De familie van de president beschikt over “fantastische capaciteiten”, stelde hij verder.

“De Trumps zullen een dynastie zijn die tientallen jaren zal aanblijven en zullen de Republikeinse Partij omvormen tot een nieuwe partij. Een die zich zal aanpassen aan veranderende culturen. Een die zich moet blijven aanpassen, terwijl ze vasthoudt aan de conservatieve waarden waarin we geloven”, zei Parscale. 

Hij verwees onder andere naar Trumps dochter Ivanka en haar echtgenoot Jared Kushner, die allebei sinds Trumps intrede in het Witte Huis in 2017 werkzaam zijn als adviseur, en Donald Trump Jr.. “Ik denk dat ze allemaal geweldige mensen zijn met... fantastische capaciteiten. “Ik denk dat je dat ziet bij Don Jr. Ik denk dat je dat ziet bij Ivanka. Je ziet het bij Jared. Je ziet het bij iedereen”, vertelde hij achteraf aan AP.

De president is echter de enige van zijn familie die een democratisch verkozen positie bekleedt.
 Parscale wilde niet ingaan op de vraag of de kinderen van Trump zich kandidaat zullen stellen voor een openbaar ambt.

Brad Parscale, Trumps campagnemanager.
AP Brad Parscale, Trumps campagnemanager.

“Ivanka for president”

Volgens het boek ‘Fire and Fury’ van journalist Michael Wolff uit 2018, is Ivanka Trump van plan om de eerste vrouwelijke president van de VS te worden. Ze zou het met haar echtgenoot op een akkoordje gegooid hebben dat zij degene van hen beide is die ooit een gooi naar het presidentschap mag doen.

“Als ze ooit president zou willen zijn, dan denk ik dat ze erg moeilijk te verslaan zou zijn”, vertelde president Donald Trump in april van dit jaar tijdens een interview met The Atlantic.

Donald Trump Jr, de oudste zoon van de president, is een van zijn meest fervente verdedigers op sociale media en verschijnt vaak op kiesbijeenkomsten van zijn vader. Samen met zijn broer Eric runnen ze de Trump Organization, het vastgoedbedrijf waarvan Trump hen de leiding gaf na zijn verkiezing.

Nepotisme

Critici beschuldigen de president echter van nepotisme. Zo zei Christopher R Hill, de voormalige VS-ambassadeur voor Zuid-Korea, dit jaar aan de Washington Post dat Ivanka Trumps rol “steeds problematischer wordt voor hun geloofwaardigheid”. “Voor de rest van de wereld lijkt het alsof we een soort van constitutionele monarchie hebben. Het toont aan onze bondgenoten en iedereen met wie we zaken doen, dat Trump en zijn familieleden de enige mensen zijn die van tel zijn.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • peter destoop

  Dallas, Dynasty, the simpsons, the trumps ....... Sorry Homer voor de belediging.

 • lucien lemahieu

  maar heel dat amerikaka zit vol met dynastieën, zie de kenydies, de buschen, de flinstones, enz..

 • Marc Verschaeren

  Waarom niet ? . De stamboom van onze Berten gaat ook al generaties mee en zo te zien gaat deze dynastie met gemak de eeuw overleven ! .

 • Edmond Dantès

  Met alles wat er nog aan het licht zal komen zijn ze zeker goed voor enkele tientallen jaren gevangenisstraf.

 • Danny Govaerts

  Elke vader ziet het beste in zijn kinderen . Maar Trump overschat op zijn manier de capaciteiten van zijn familie leden. En het ergste is dat zijn volgers het gevoel bij hem daarin voeden. Ik vraag me nog altijd af is hij naïef of is er toch meer aan de hand ,, en kunnen de juiste mensen het kanaliseren als het nodig is.