Camera's in Indiase klaslokalen na geweldsincidenten met kinderen

Foto ter illustratie.
ANP Foto ter illustratie.
Na meerdere geweldsincidenten waarbij kinderen waren betrokken, heeft de Indiase provincie Delhi besloten om in alle klaslokalen in de hoofdstad bewakingscamera's op te hangen. Ouders krijgen kunnen wanneer ze dat willen meekijken via een speciale app op hun mobiele telefoon.

In september werd een vijfjarig meisje naar verluidt verkracht door een medewerker van een school. Diezelfde maand werd een zevenjarig jongetje vermoord op een privéschool.

Volgens de lokale regering zullen de camera's het schoolsysteem 'transparanter en verantwoordelijker' maken. Het plan lag er al sinds 2015, maar wordt nu pas in gang gezet.Binnen drie maanden hangen er op zo'n 1000 scholen camera's, aldus The Guardian.

De bijbehorende app wordt nog ontwikkeld, maar er zal een functie ingebouwd worden voor ouders die willen klagen. Als ouders iets zien of horen wat hun zorgen baart, kunnen ze direct via de app hun beklag doen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • lut vanhyfte

    Eindelijk, daar nemen ze tenminste het voortouw, helaas nadat eerst kinderen mishandeld werden, er hadden eens camera's moeten hangen tijdens mijn jeugd, hoe sommige juffrouwen kinderen verbaal de grond inboorden, zenuwcrisissen kregen en uitwerkten wegens niet pedagogisch geschikt, vandaar dat ik vind dat de turnleraar die een tik aan een leerlinge gaf nooit meer mag lesgeven, alle excuses ten spijt.

  • Jonathan Wouters

    De rijken zijn ok. Ondertussen worden de arme kinderen daar nog volle bak misbruikt zonder dat er een haan naar kraait.

  • Wim Tytgat

    Het Droomland van onze vorstenpaar, waar normaal geen enkel volwassenen man zonder toezicht zou mogen vrijlopen.