Californië zet ruim duizend brandweerlieden in

De branden woeden momenteel in de heuvels boven de stad Ventura, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles.
Photo News De branden woeden momenteel in de heuvels boven de stad Ventura, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles.
De Amerikaanse staat Californië zet meer dan duizend brandweerlieden in om de natuurbranden te bestrijden die enkele dagen geleden oplaaiden. Het vuur bedreigt meer dan 12.000 huizen.

De branden woeden momenteel in de heuvels boven de stad Ventura, zo'n 80 kilometer ten noordwesten van Los Angeles. Ze hebben al ruim 20.000 hectare natuur in de as gelegd. De ingezette brandweerlieden proberen vooral huizen voor het vuur te behoeden.

Door de branden zitten inmiddels een kwart miljoen huizen zonder stroom. Diverse scholen zijn uit voorzorg gesloten. Het aantal slachtoffers valt tot nu toe mee. Er zijn drie brandweermannen met verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mirella Van Muylem

    Ook in Santa-rosa en omgeving zijn er volledige gehuchten verwoest door branden. Daar hoorde je nauwelijks wat van... Is daar veel warmer dan hier en droogte.

  • Marie Vandam

    Leg mij is uit hoe het komt dat deze smalle strook getroffen word door brandhaarden zit er een vulkaan onderofficier zo,,,,straf dat de rest van de usa geen last heeft van warmte!!