Californië verbiedt verkoop nieuwe pelsproducten

Illustratiebeeld.
BRUNO PRESS Illustratiebeeld.
Californië wil als eerste Amerikaanse staat de verkoop van nieuwe pelsproducten verbieden. Gouverneur Gavin Newsom ondertekende zaterdag een wetgevend initiatief.

Het verbod op de verkoop en de aanmaak van pelswaren zal in 2023 ingaan. Bedrijven krijgen tot dan de tijd om hun voorraden te verkopen. Wie zich niet aan de wet houdt, kan boetes krijgen tot wel 1000 dollar, omgerekend zo’n 905 euro. San Francisco voerde dit jaar al een vergelijkbaar verbod in.

Democraat Newsom gaf met zijn wetgevend pakket groen licht voor nog meer beschermende maatregelen. Zo mogen wilde dieren als beren, tijgers, olifanten en apen niet meer in circussen optreden. De lynx komt op de lijst met beschermde dieren. Daarmee is de jacht op deze wilde katachtige verboden in Californië.

Vlaams verbod

Ook in Vlaanderen moeten uiterlijk op 1 december 2023 alle 17 pelsdierkwekerijen geloten zijn. Wallonië (2015) en Brussel (2017) voerden eerder al een verbod in op de pelsdierkweek.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • guido vermeyen

    Toch eigenaardig dat dierenpels begeerd wordt door (meestal) vrouwen..willen ze daarmee dierlijkheid uitstralen ? Denk aan die "panterpakjes"....Waarom blijven fabrikanten nog pelzen verkopen..voor de winst of de vraag ernaar.En die BV vrouwen maar showen ...en op hun donder krijgen en dan vragen ze zich af, wat doe ik verkeerd....

  • Joris Heyninck

    Dat men hier met België vergelijkt is beetje lachwekkend. Er is in de wereld nog nooit zoveel pels verkocht. Wat België het is het kweken van pels verbieden, wat uiteraard onzin is. Men moet gewoon de hele verkoop verbieden.