Café met 'man tax' doet de boeken toe

Handsome Her, waar mannen meer betalen dan vrouwen
Handsome Her Handsome Her, waar mannen meer betalen dan vrouwen
Handsome Her, een veganistisch café in Melbourne werd op slag wereldberoemd toen bekend werd dat je er als man meer betaalt voor je drankje. De faam leverde het café wel niet veel op. Na bakken kritiek op Facebook, sluit het café de deuren. 

Bij de opening in 2017 werd het café onderwerp van debat. De uitbaters hadden aangekondigd mannen 18 procent meer te laten betalen en aan vrouwen priority seating te geven. Dat deden ze om de loonkloof tussen mannen en vrouwen aan te kaarten. Het café kreeg toen de beschuldiging omgekeerd seksisme toe te passen. De uitbaters lieten de kritiek toen niet aan hun hart komen.

Maar twee jaar na de opening, sluit het café definitief op 28 april. De reden daarvoor is volgens de cafébazen niet de kritiek. “We hadden geen zin meer om een café te hebben. We zijn jonge, opgeleide mensen, klaar voor een nieuw avontuur”. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    “We hadden geen zin meer om een café te hebben". Volgens mijn vrienden in Melbourne is het verhaal enigszins anders. Hun kaart was fel overprijsd (20,6 Australische $ of 13 € voor een puddingkje bijvoorbeeld) en de zo vreselijke mannen aan wie gevraagd werd 18 % meer te betalen gaven hun geld liever elders uit. Sinds meer dan een jaar sukkelden ze om hun rekeningen te betalen en nu is de kaars uit. Als je de helft van je potentiële klanten voor het hoofd stoot mag je dat verwachten.