Cabinepersoneel Ryanair staakt morgen opnieuw, ditmaal in Eindhoven

Illustratiebeeld.
AFP Illustratiebeeld.
Het cabinepersoneel van Ryanair legt morgen (23 oktober) voor 24 uur het werk neer. Met de staking protesteren werknemers van de Ierse budgetvlieger tegen de voorgenomen sluiting van de basis op Eindhoven Airport. Op de site kunnen reizigers lezen dat vluchten mogelijk vertraagd of geannuleerd worden, maar over verdere informatie beschikt Eindhoven Airport voorlopig niet. 

Ryanair kondigde eerder deze maand aan zijn Eindhovense basis te sluiten. Volgens vakbond FNV betekent dat direct ontslag voor personeel dat nog in proeftijd zat. Daarnaast zou ontslag dreigen voor medewerkers die zijn overgeplaatst naar een andere basis, maar wegens persoonlijke omstandigheden niet kunnen verhuizen uit Eindhoven.

Kort geding aanspannen
Vorige week werd al bekend dat het cabinepersoneel een kort geding aanspant tegen Ryanair wegens de voorgenomen sluiting. Verder zullen zo'n dertig stewards en stewardessen een petitie aan het provinciebestuur van Brabant aanbieden. Dat heeft een belang in Eindhoven Airport.

Vakbonden uit verschillende Europese landen dienden vorige week een stakingsaanzegging "onder probatie" in bij Ryanair. Indien de lowcostmaatschappij haar beleid niet radicaal verandert (met toepassing van de lokale arbeidswetgeving in de landen waar ze actief is), volgen er eind dit jaar nog acties. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan van Heijst

    Goed bezig, staak jullie eigen bedrijf maar kapot. Enkel de vakbonden hebben daar baat bij.

  • Ken Poleunis

    Enige oplossing. Onze Ierse vriend verkoopt zijn 460 vliegtuigen. Kassa, kassa. En al zijn personeel gaat ergens anders en beter werken. De vakbonden gaan daar wel voor zorgen?