C&A sluit dertig winkels in Frankrijk

Illustratiefoto
© Bart Leye Illustratiefoto
Kledingketen C&A sluit in Frankrijk dertig winkels. Dat meldt de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Het Nederlandse familiebedrijf, dat sinds 1972 aanwezig is in Frankrijk, heeft het personeel volgens Franse media vorige week vrijdag op de hoogte gesteld van het nieuws. Inmiddels heeft C&A Frankrijk de stap bevestigd, schrijft de Nederlandse krant.

Het bedrijf benadrukt dat de sluitingen nodig zijn om "ons aan te passen bij de veranderingen in een sector die constant in verandering is en de weg omhoog terug te vinden". Geprobeerd wordt de werknemers in andere winkels van de keten onder te brengen. Maar dat blijkt problematisch, omdat de afstand tot het werk voor de betrokkenen te groot wordt.

C&A heeft 160 winkels in Frankrijk en ongeveer 2.800 werknemers.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Kelchtermans

    Ik heb C&A altijd een beetje de Blokker van de kledingwinkels gevonden. Het is vlees noch vis, niet mee met de tijd en alles is er van ondermaatse kwaliteit. Goedkoop ja, maar als je het 5 keer wast is het verkleurd, uitgelubberd en uit model. Dus toch niet zo goedkoop eigenlijk. Nu goed, ik hoop dat iedereen snel een nieuwe baan vindt.