Bye bye, Benidorm bastards! Spaanse badstad bant scootmobielen van zijn trottoirs

Getty Images/iStockphoto
Benidorm heeft het gehad met de overdaad aan elektrische voertuigen op zijn voetpaden. En dus wil de Spaanse badstad ze allemaal bannen. De maatregel volgt na kritiek van geïrriteerde locals die geregeld van hun sokken worden gereden door senioren op scootmobielen, toeristengroepen op Segways en zonnekloppers op steps.

De gemeenteraad van de toeristische hotspot stemde unaniem over het verbod. Er komen ook specifieke wetten die een snelheidslimiet opleggen van maximaal 20 kilometer per uur aan het elektrische vervoersgeweld. Overtreders mogen zich aan een fikse boete van 500 euro verwachten. Verder moeten rijders een verzekering hebben, verplicht een helm dragen en ofwel een fluohesje dragen of een bel hebben om het publiek attent te maken op hun aanwezigheid. 

“Eindelijk kan Benidorm de veiligheid van voetgangers garanderen”, klinkt het in lokale media. Benidorm is niet de eerste Spaanse stad die de elektrische voertuigen van zijn voetpaden bant. Eerder werden er ook gelijkaardige wetten gestemd in Barcelona en Madrid. Ook in Palma de Mallorca denken ze na over de zaak, want ook daar klaagt de lokale bevolking steen en been over het ‘onbeleefde toerisme’ dat met alle apparaten gepaard gaat.

De échte Benidorm Bastards, weet u wel (Archiefbeeld).
VTM De échte Benidorm Bastards, weet u wel (Archiefbeeld).8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daniel Du Four

  @Eddy Alfons Utens e.a : gewone rolwagen, geduwd door mijn tengere vrouw die ook hartpatiënte is, kan voor mij niet, want ik weeg dubbel van haar en de wegen zijn niet vlak. Mijn immobiliteitsprobleem werd erger en als ik nog eens buiten wil komen, kan ik nu gelukkig met mijn scootmobiel (met max. 17 km/u limiet). Een plots overlopende voetganger of fietser hoop ik met de rode noodstopknop te kunnen mijden. Ik rijd stapvoets op elk voetpad. Er zit een goede toeter op, die niet doet schrikken.

 • Jo Bosman

  Snelheidsduivels kunnen het niet zijn. Ze halen amper 12/15 km per uur. Die maximum snelheid die ze ingevoerd hebben is dus een lachertje.Ook heeft elke scootmobiel een toeter. Het is dus een volledige drogreden die ze gebruiken.

 • FRANK WILLEMS

  Moet hier ook met een elec step met 2 personen er op en je uit je sokken rijden , zelfde met fietsers op het voetpad , maar wat ze tegen rolwagens hebben snap ik niet ... ze kunnen mischien de handycap overnemen.

 • Hugo VAN HAEVRE

  De echte invalide word gepakt omdat er een hoop gekken aan joyriding doen, by by Benidorm you never see me again

 • Eddy Alfons Utens

  Proficiat, als ge soms ziet wie er daar in zo een karretje den hooligan uithaalt!!!!!! Als ge slecht te been bent laat u dan rondrijden in een rolstoel zoals ik met mijn vrouw doe en blijft anders thuis.