Exclusief voor abonnees

Buurman Hitlers geboortehuis: “Soms zie ik toeristen snel hun rechterarm strekken”

Adolf Hitler zag op 20 april 1889 het levenslicht in een huurappartement op de eerste verdieping van dit pand in Braunau am Inn.
Reuters/PN Adolf Hitler zag op 20 april 1889 het levenslicht in een huurappartement op de eerste verdieping van dit pand in Braunau am Inn.
Het geboortehuis van Adolf Hitler in Oostenrijk blijft de gemoederen bezighouden. Ook na het nieuws dat het wordt verbouwd tot politiebureau om neonazi’s af te schrikken. Want dat is een oplossing voor een niet meer bestaand probleem, zeggen buren. De advocaat van de voormalige eigenaar van het pand overweegt zelfs juridische stappen tegen de onteigening ervan. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ralph Camberlin

  Die is daar geboren en 2jaar laten zijn zijn ouders verhuist. Dus heeft hij daar alleen maar in zijn broek gepist en gekakt.

 • Emile De Smedt

  In feite fond de commerce voor losgeslagen lieden en ook gemeenschap.Wie echt nu belang aan opgestoken arm?Gebeurt dagelijks .Geboortehuis,wie kan of kon het weten zonder geruchtenmolen.Geschiedenis,wie weet nog wat dat is.Moordregimes bestonden,bestaan nog.Stille doders.En,om stout te zijn.Abortus,euthansie was dat geen idee van?Als gemeenschap onbekwaam,onmachtig is goede lijnen te trekken is vlucht naar nabije verleden uitkomst.

 • romy verhove

  Een mooi en rijk stukje geschiedenis van toen ,als je nu kijkt wat politiekers ,dictators nu doen is het niet veel beter of toen integendeel.

 • françois troch

  geschiedenis of niet, moet het huis van een moordenaar ook beschermd worden

 • Luc Melis

  Maakt er een asielcentrum van