Buurman ergert zich aan kinderen en gooit muizengif in hun zwembad

Het muizengif dat de man gebruikte
Facebook/Politieteam Leijdal Het muizengif dat de man gebruikte
Een man uit Tilburg zou zich zo geërgerd hebben aan de kinderen van zijn buren, dat hij muizengif in hun zwembad heeft gegooid. Dat meldt de politie. De man is inmiddels opgepakt.

De man ergerde zich aan het geluid dat de spelende kinderen maakten. Hij zou daarom stiekem muizengif in het kinderzwembadje van zijn buren hebben gegooid. 

De zaak kwam aan het licht toen er aangifte werd gedaan dat er gif was aangetroffen in een tuin. De politie deed onderzoek, waarna de wijkagent de gifstrooier vandaag in zijn woning kon aanhouden. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Blauwe plekken

Het is nog onduidelijk of de kinderen daadwerkelijk ziek zijn geworden van het gif. Muizengif is vooral gevaarlijk als het ingeslikt wordt, maar dan moet iemand er een relatief grote hoeveelheid van binnenkrijgen. Op de huid kan het irritatie of blauwe plekken veroorzaken.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc De Clip

  Dit is sterke bloedverdunner, opname via de huid is wel miniem, en inname via zwembadwater impliceert qua hoeveelheid eigenlijk verdrinking. Waarschijnlijker eten kippen, vogels of ratten dit als het gestrooid is, peuters steken natuurlijk ook alles in hun mond... Blijft onbegrijpelijk.

 • Chantal Sarens

  Ziekelijke mens pfff laat kinderen gewoon spelen tis vakantie

 • Moreno Tecchio

  Levenslang in de gevangenis laten zitten

 • Bjorn Eeckhout

  Hoe ziek kan je zijn????

 • Filip Vanlaeken

  De brandstapel, is die afgeschaft ? Spintig, toch ??