Busongeval op Madeira: vijftien gewonden naar Duitsland overgevlogen

Bij het ongeval woensdagavond kwamen 29 toeristen om het leven.
AP Bij het ongeval woensdagavond kwamen 29 toeristen om het leven.
Vijftien Duitse gewonden van het busongeval op Madeira zijn zaterdag naar Duitsland overgevlogen. Voor de repatriëring landde ‘s ochtends een militaire Airbus A310 op de luchthaven Cristiano Ronaldo in de hoofdstad Funchal. Het toestel kwam rond 17 uur aan in Keulen. Bij het ongeval woensdagavond met een autocar lieten 29 toeristen het leven.

Vrijdag was al een gewonde naar Duitsland overgebracht. Met ambulances werden zaterdag vijftien gewonden vanuit ziekenhuizen naar de luchthaven gebracht. Eén gewonde Duitser kan op korte termijn de reis nog niet maken.

Woensdagavond, toen de toeristen hun hotel verlieten om te gaan dineren, raakte hun autocar in een bocht van de baan en stortte een tiental meter lager op een huis in het dorp Caniço. Negenentwintig Duitse inzittenden kwamen om het leven, 17 vrouwen en 12 mannen tussen 40 en 60 jaar. Er vielen ook 27 gewonden: 25 Duitsers en twee Portugezen, de buschauffeur en een gids.

Het “bloemeneiland” Madeira telt zowat 270.000 inwoners en ontving vorig jaar 1,6 miljoen buitenlandse toeristen, waarvan 328.000 Duitsers en iets minder Britten. 

Twaalf Duitse gewonden van het busongeval op Madeira worden vandaag naar Duitsland overgevlogen.
EPA Twaalf Duitse gewonden van het busongeval op Madeira worden vandaag naar Duitsland overgevlogen.
De gecrashte bus in Madeira.
AP De gecrashte bus in Madeira.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.