Busongeluk Canadees ijshockeyteam: vrachtwagenchauffeur aangehouden

Foto's van de betrokkenen bij het fatale busongeval.
AP Foto's van de betrokkenen bij het fatale busongeval.
In Canada is vrijdag de vrachtwagenchauffeur aangehouden die betrokken was bij het busongeval met een ijshockeyteam in april. Bij het ongeluk kwamen zestien mensen om en raakten dertien mensen gewond.

Begin april kwam het in de omgeving van de stad Tisdale, in de provincie Saskatchewan, tot een botsing tussen een vrachtwagen en een bus met aan boord 29 mensen van het ijshockeyteam Humboldt Broncos, een juniorenploeg met spelers van 16 tot 20 jaar. De chauffeur van de vrachtwagen werd vlak na het incident al even opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten.

Nu is de 29-jarige man opnieuw opgepakt en aangehouden. De speurders concludeerden met behulp van een 3D-reconstructie dat hij verantwoordelijk is voor het ongeval. Hij wordt zestien keer "gevaarlijk besturen van een voertuig met de dood tot gevolg" en dertien keer "gevaarlijk besturen van een voertuig met verwondingen tot gevolg" ten laste gelegd.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jos Plessers

    @joseph van gool,das film,man.Echte truckers gebruiken doorgaan hun verstand BTW,in dit geval is de buschauffeur aangehouden,ok?

  • Joseph Van Gool

    Ja daar verschiet ik niet van. Als je die cowboys op tv ziet rijden met hun trucks dan denk ik dat ze bij de meeste hun rijbewijs moeten afnemen en nooit meer terug geven.