Bush zingt over afscheid

George W. Bush is aan zijn laatste maanden als Amerikaans president bezig en dan mag hij al eens uit 'de toon' vallen. Zaterdag waagde hij zich aan een speciale act: met zijn maatpak en een cowboyhoed zong hij bij wijze van afscheid een liedje op het jaarlijkse diner van de Gridiron Club, een instituut van journalisten in Washington. Dat meldt CNN.

De 'Busharoos'
Bush werd bijgestaan door een groep achtergrondzangers die hij omdoopte tot de 'Busharoos'. Nooit eerder toonde een president zijn zangkunsten op het jaarlijkse diner sinds het ontstaan van de club in 1885. Maar het publiek, dat bestond uit rechters en belangrijke journalisten, kon het optreden van Bush wel smaken en trakteerde de president op een luid applaus.

"Jullie vallen wel mee"
Op de tonen van "Green Green Grass of Home" zong Bush over zijn leven na het presidentschap, op zijn ranch, met zijn hond, zonder dat de media toekijken. "Ja, jullie zullen me missen", zong Bush. "Het is goed om het bruine, bruine gras van thuis te raken." Toch vertelde Bush dat hij het werk van de journalisten voor een groot deel wel wist te appreciëren. "Jullie kunnen soms op mijn zenuwen werken", zei Bush. "Maar zolang jullie jullie verhaaltjes niet schrijven, vallen jullie best wel mee."

Nieuwe traditie?
Bush beloofde trouwens plechtig dat hij geen vervolg aan zijn zangcarrière zal breien. Of hij met zijn optreden een nieuwe traditie is begonnen, zal de komende jaren blijken als John McCain, Barack Obama of Hillary Clinton zijn stoeltje in het Witte Huis heeft overgenomen. (gb)

Bush geniet met volle teugen van zijn afscheidsronde
Bush geniet met volle teugen van zijn afscheidsronde