Bush spreekt steun uit voor McCain

UNKNOWN

De Amerikaanse president George Bush heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor John McCain als de Republikeinse presidentskandidaat. De twee Republikeinen waren bij de voorverkiezingen in 2000 nog bittere rivalen, maar hopen nu te voorkomen dat een Democraat in de herfst de presidentsverkiezingen wint.

Moed, karakter en doorzettingsvermogen
McCain toonde "ongelofelijke moed", een krachtig karakter en doorzettingsvermogen om zover te komen en dat zijn precies de eigenschappen die een president nodig heeft, zei Bush op het gazon van het Witte Huis. Bush had nog niet eerder openlijk zijn steun uitgesproken voor McCain. Het is nog maar de vraag in hoeverre de steunbetuiging van de impopulaire Bush McCain helpt.

Steun bruikbaar in Texas
McCain, senator voor Arizona, zei zich erop te verheugen met Bush aan zijn zijde campagne te voeren en zei dat zijn steun bruikbaar is in staten als Texas, waar Bush gouverneur was. McCain heeft sinds gisteren voldoende gedelegeerden achter zich om verzekerd te zijn van de nominatie, maar pas begin september wordt hij officieel aangewezen als de Republikeinse kandidaat.

Conservatief genoeg?
De conservatieve vleugel van de Republikeinen hoopte lang op een andere kandidaat dan McCain, omdat wordt getwijfeld aan zijn conservatieve gehalte. De steun van Bush geeft echter een krachtig signaal aan de hele Republikeinse partij om zich achter McCain te scharen.

Start van campagne
De campagne voor de nationale verkiezingen is nu voor McCain begonnen, terwijl de Democraten nog niet gekozen hebben. Hillary Clinton en Barack Obama geven elkaar weinig toe. Democraten vrezen dat een lange strijd tussen de twee de Republikeinen in de kaart speelt. (novum/lb)

Het is nog maar de vraag in hoeverre de steun van de onpopulaire Bush McCain zal helpen.
UNKNOWN Het is nog maar de vraag in hoeverre de steun van de onpopulaire Bush McCain zal helpen.