Bush belt Medvedev maar feliciteert hem niet

De Amerikaanse president George W. Bush heeft dinsdag gebeld naar de winnaar van de Russische presidentsverkiezingen, Dmitri Medvedev. Hij drukte zijn hoop uit op een 'goede werkrelatie' tussen beide. Dit laat het Witte Huis weten.

Het Witte Huis heeft zich opnieuw zichtbaar onthouden van felicitaties aan Medvedev na verkiezingen waar de oppositie en de internationale waarnemers de wettelijkheid van betwisten. 'President Bush heeft de verkozen Russische president deze morgen gebeld', aldus Gordon Johndroe, een woordvoerder van het Witte Huis.

"Nauwe werkrelatie"
Bush heeft Medvedev vertelt over 'het idee dat hij opnieuw wil samenwerken met hem en dat hij hoopt dat beide een nauwe werkrelatie zullen hebben die hun zal helpen om internationale kwesties op te lossen', zegt Johndroe. Bush heeft uitdrukkelijk de vraag naar vrijheid vermeld.

'De president heeft met interesse de recente verklaringen van Medvedev gelezen over individuele vrijheid, de rechtstaat en zijn strijd tegen corruptie', verklaarde Johndroe nog. (afp/mvl)