Bus vol pelgrims botst met vrachtwagen in Mexico: minstens 21 doden

De bus brandde volledig uit na een botsing met een vrachtwagen op een bochtige weg in de Mexicaanse staat Veracruz.
REUTERS De bus brandde volledig uit na een botsing met een vrachtwagen op een bochtige weg in de Mexicaanse staat Veracruz.
Bij een botsing tussen een bus met pelgrims aan boord en een vrachtwagen zijn vandaag minstens 21 doden en een dertigtal gewonden gevallen in de Mexicaanse staat Veracruz. Dat melden de lokale autoriteiten.

"Zeventien levenloze lichamen zijn uit de bus gehaald en twee uit de vrachtwagen. Onderweg naar het ziekenhuis is een van de gewonden gestorven en niet veel later stierf ook een ander slachtoffer dat er ernstig aan toe was", verklaart Guadalupe Osorno, de verantwoordelijke van de civiele bescherming in de staat.

Bus uitgebrand

Het ongeval vond plaats in een bergachtig gebied in Maltrata in de staat Veracruz, op zo'n 250 kilometer ten oosten van Mexico-Stad. Op beelden van de zender Televisa is te zien hoe de bus in vlammen op zijn kant ligt. Het voertuig brandde volledig uit.

Volgens hulpbisschop Salvador Gonzalez kwamen de inzittenden van de bus, pelgrims uit de zuidelijke staat Chiapas, terug van een pelgrimstocht naar de Basiliek van de Maagd van Guadalupe in Mexico-stad. Dat liet hij weten op Twitter.

De oorzaak van het ongeval, dat op een bochtige weg plaatsvond, is momenteel nog onduidelijk. Er wordt rekening mee gehouden dat de remmen van de vrachtwagen niet in orde waren.

De bus brandde volledig uit na een botsing met een vrachtwagen op een bochtige weg in de Mexicaanse staat Veracruz.
AFP De bus brandde volledig uit na een botsing met een vrachtwagen op een bochtige weg in de Mexicaanse staat Veracruz.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.