Ga naar de mobiele website
^ Top

Bus met Vlaamse jongeren belandt in gracht in Orléans

.
Een bus met 44 Vlaamse jongeren aan boord was vanochtend betrokken bij een ongeval op een Franse autosnelweg nabij Orléans. De bus ging er om nog onduidelijke reden van de weg af en belandde in de gracht. Vijf kinderen en hun begeleider raakten lichtgewond. De gewonde kinderen zijn tussen de 12 en 15 jaar oud. Een kind zal moeten geopereerd worden, heeft Buitenlandse Zaken laten weten aan VTM Nieuws.

Het ongeval gebeurde omstreeks half zeven, dertig kilometer ten zuiden van de stad Orléans. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken. Achter de betrokken bus reed wel een tweede bus van dezelfde organisatie (Soccerfun uit Brugge), met evenveel jongeren aan boord. Zij bleven ongedeerd. De hele groep was op de terugweg van een week voetbalstage in het Spaanse Barcelona.

"Er zijn vijf kinderen lichtgewond, ook een begeleider werd lichtgewond en daarbuiten zijn ook vier kinderen in shock en zij zijn ter plaatse gebleven voor verdere verzorging", aldus woordvoerder Joren Vandeweyer van FOD Buitenlandse Zaken. Alle slachtoffers mochten het ziekenhuis ondertussen verlaten en vatten de terugtocht aan, behalve één kind dat geopereerd moet worden. De ouders zijn onderweg naar het ziekenhuis.

"De kinderen die ongedeerd zijn, werden opgevangen in een gemeentelijke opvangplaats en kregen psychologische steun van de Franse overheid." Volgens de plaatselijke burgemeester stelt de groep het goed. Later op de dag keert het gezelschap met vervangbussen terug naar ons land.

Meer over


Gesponsord

Meld een bug