Burgers gedood bij aanslag nabij Indiaas consulaat in Afghanistan

AP
Bij de ontploffing van een autobom in de buurt van het Indiase consulaat in de Oost-Afghaanse stad Jalalabad zijn zeker 12 doden en gewonden gevallen. Onder de doden zijn 8 kinderen en de 3 vermoedelijke daders. Dat meldt de politie.

"Zelfmoordterroristen wilden een aanslag plegen op het Indiase consulaat in Jalalabad, maar werden op zowat honderd meter van het consulaat opgemerkt door de politie. Ze lieten daarop de bom ontploffen in de buurt van een moskee", aldus politiechef Sharifullah Amin. In de wagen zouden drie mannen hebben gezeten.

Volgens Amin vielen bij de aanslag acht doden en 22 gewonden, waaronder drie kinderen die de Koran aan het lezen waren in de moskee. Maar dat aantal liep daarna nog op. Na de ontploffing kwam het tot een schietpartij waarbij geen slachtoffers vielen.

Ook in het consulaat zijn geen gewonden gevallen. De taliban ontkenden elke betrokkenheid bij het incident. Het was de derde keer dat een missie van India in Afghanistan werd aangevallen. Bij een aanval op de Indiase ambassade in Kabul vielen in 2008 tientallen doden.

AP