Burger King test veganistische hamburger die smaakt zoals een echte Whopper

De 'Impossible Whopper'.
AFP De 'Impossible Whopper'.
Burger King gaat de plantaardige toer op. In meer dan vijftig Amerikaanse restaurants van de burgertent staat voortaan de Impossible Whopper op het menu: een veganistische hamburger die haast niet te onderscheiden zou zijn van echt vlees. Hij wordt wel iets duurder dan de gewone Whopper, melden Amerikaanse media.

De Impossible Whopper werd ontwikkeld in samenwerking met Impossible Foods, het Amerikaanse bedrijf waarin onder andere Microsoft-baas Bill Gates al investeerde. Volgens Burger King zou de burger net zo lekker smaken als de klassieke hamburger.

“We deden een soort blinde smaaktest met onze franchise
nemers, met mensen op kantoor, met mijn partners in het bestuur en nagenoeg niemand kan het verschil proeven”, zegt Noord-Amerikaanse topman Christopher Finazzo volgens The Guardian.

Duurder

Burger King biedt in de Verenigde Staten al langer een vegetarische variant van zijn hamburger aan (de ‘MorningStar Veggie Burger’), maar benadrukt dat de veganistische Whopper ook voor vleeseters bedoeld is. Of veel omnivoren ook overstag gaan voor een plantaardig alternatief is nog af te wachten. De burger wordt ongeveer één dollar duurder dan een gewone Whopper, die nu voor ongeveer vier dollar, of 3,5 euro, over de toonbank gaat.

Het is nog niet zeker of de Impossible Whopper ook naar één van de 47 Belgische restaurants komt. De veganistische burger wordt op dit moment enkel getest de Amerikaanse stad St. Louis. De keten wil niet loslaten of de Whopper daarna ook op andere plaatsen wordt geserveerd.

VTM-journalist Kenneth Dée kon de plantaardige burger waarop de Impossible Whopper gebaseerd is al proeven op technologiebeurs CES. Dit is wat hij ervan vond:

De 'Impossible Whopper’.
AFP De 'Impossible Whopper’.17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johannes Smikkelson

  @Tom De Bondt, plantaardige eiwitten zullen nooit vlees vervangen. Niet alle vleeseters eten fast food, trouwens. Die junk is even ongezond als een veganistisch dieet.

 • Tom De Bondt

  @Johannes Smikkelson: dit is vooral een burger voor de verstokte vleeseters te overtuigen, daarom niet gericht op veganisten. En als je vlees eet voor vitamines en voedingswaarde dan hebben we goed nieuws: in peulvruchten, groenten en noten zitten er meer!

 • mich lee

  Randa Meeus, de frieten zijn vegetarisch

 • PIETER ROGIERS

  @Tim: bij deze inviteer ik u voor een bezoek/stage op ons veebedrijf. Deze boeiende ervaring zal u een duidelijke en juiste kijk op de veesector verschaffen ipv de manipulerende propaganda van de anti-vlees organisaties die u blijkbaar volledig hebben gebrainwasht! Graag laarzen meebrengen aub.

 • Tim Heye

  Waarom nog dieren eten en leed en milieubelasting veroorzaken, als dit er is? Hiervoor zal ik zeker vaste klant worden bij Burger king.