Burgemeester van Melbourne stapt op na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag

De 64-jarige liberale burgemeester Robert Doyle heeft de beschuldigingen steeds ontkend, maar zette in december wel al een stap opzij terwijl een onderzoek werd gestart.
EPA De 64-jarige liberale burgemeester Robert Doyle heeft de beschuldigingen steeds ontkend, maar zette in december wel al een stap opzij terwijl een onderzoek werd gestart.
De burgemeester van de Australische stad Melbourne is vandaag opgestapt na beschuldigingen van ongewenste intimiteiten bij gemeenteraadsleden. Dat meldden Australische media vandaag.

Bijna twee maanden geleden uitten twee raadsleden, waarvan er één ontslag nam, beschuldigingen van ongewenste intimiteiten, aanranding en wangedrag door burgemeester Robert Doyle. De 64-jarige liberaal heeft de beschuldigingen steeds ontkend, maar zette in december wel al een stap opzij terwijl een onderzoek werd gestart.

"Op het randje van breken"

Nu neemt Doyle definitief ontslag, omdat zijn gezondheid volgens zijn advocaat Nick Ruskin en zijn vrouw Emma Page Campbell erg hard te lijden heeft als gevolg van de beschuldigingen. De burgemeester, die volgens zijn vrouw "tot het randje van breken" is gebracht, werd twee dagen geleden zelfs in het ziekenhuis opgenomen om te herstellen. 

"Hij heeft zich door een harde periode moeten slaan waar de bewijslast niet nodig is om schuld te bewijzen, maar om onschuld te bewijzen", zegt Ruskin. "Hij blijft de beschuldigingen krachtig ontkennen."

Er zullen nu nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven voor het burgemeesterschap.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Luc Cuypers

    Allee vooruit , wéér eene !