Burgemeester New York steunt kandidatuur Democraat Sanders

De burgemeester van New York, Bill de Blasio, tijdens een persconferentie in zijn stad. (09/02/2020)
AP De burgemeester van New York, Bill de Blasio, tijdens een persconferentie in zijn stad. (09/02/2020)
De burgemeester van New York, Bill de Blasio, steunt de pogingen van senator Bernie Sanders om namens de Democraten president te worden. Dat heeft het campagneteam van Sanders bevestigd aan CNN, nadat The New York Times erover berichtte. De vooraanstaande Democraat reist binnenkort naar Nevada om Sanders bij te staan in de campagne.

"We zijn zo trots dat we de steun krijgen van een burgemeester van New York die elke dag vecht om het leven van New Yorkers te verbeteren", luidt de verklaring van het team van Sanders, die zelf in New York geboren is. De Blasio wilde tot vorig jaar september zelf een gooi doen naar het presidentschap.

De Blasio werd begin 2014 burgemeester. In 2016 steunde hij als prominent lid van de Democratische Partij nog Hillary Clinton als presidentskandidaat en niet Sanders. Die steunde evenwel De Blasio’s herverkiezingscampagne als burgemeester in 2017.

Bernie Sanders op campagne in Charlotte, in de staat North Carolina. (14/02/2020)
AP Bernie Sanders op campagne in Charlotte, in de staat North Carolina. (14/02/2020)

De Democraten voeren campagne om presidentskandidaat te worden. De Blasio’s voorganger als burgemeester, Michael Bloomberg, is ook in de race. De 78-jarige Sanders blijkt erg populair onder jonge Democraten. 

Benieuwd naar wie de Democratische kandidaten van deze voorverkiezingen zijn? Op HLN+ vind je profielschetsen van alle kanshebbers die het tegen Donald Trump op willen nemen.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Tichmann

  De 78-jarige Sanders blijkt erg populair onder jonge democraten en alle republikeinen die ook graag op hem stemmen. Want "Operation Chaos" draait op volle toeren..

 • Guido Pintens

  Trump is gewoon een platvloerse leugenaar, bedrieger, narcist, extreem-rechts, pro-NRA (hoofdsponsor), kan geen 2 zinnen aan elkaar knopen zonder advies, trekt zich gewoonweg van niks of niemand iets aan, en al zeker niet van de minderbedeelden in de USA. Hij voelt zichzelf, en gedraagt zich ook zo, alsof hij de énige echte god is op deze bol die letterlijk ALLES kan beslissen. En dan nog bij uitstek een zakkenvuller pur sang. Het enige punt is dat zijn supporters dat niet WILLEN zien

 • Diane Bernaerts

  Als die allemaal geen kans maken, hoe komt het dan dat zelfs in de peilingen van Fox zowel Biden, Sanders, Warren als Buttigieg "winnen" van Trump?

 • mark germanus

  De Democraten hebben geen schijn van kans meer.Geen charismatische kandidaten,,Trump is een echte volksmenner,doet dat echt goed,brood en spelen,en iedereen gelukkig.Hij is en blijft DE PRESIDENT !

 • Anne Callebaut

  Wat denk je dat dit de Democraten gaat helpen???? Den Trumpie word nog eens vier jaar PRESIDENT.