Buren zien vlag van Jack Daniel's aan voor IS-vaandel

De vlag van het wereldberoemde whiskey-merk Jack Daniel's. (Foto ter illustratie).
rv De vlag van het wereldberoemde whiskey-merk Jack Daniel's. (Foto ter illustratie).
Een 29-jarige inwoner van Zürich ligt in de clinch met een vooralsnog onbekende buur in zijn appartementsgebouw. De reden? Een vlag die hij aan zijn appartement had opgehangen heeft volgens de buren verdacht veel weg van die van Islamitische Staat (IS). Was hun buur een IS-sympathisant? Helemaal niet. Het bleek een vlag met het logo van het wereldberoemde whiskeymerk Jack Daniel's uit Tennessee, schrijven Zwitserse media.

De vlagophanger die anoniem wenst te blijven, heeft Italiaanse roots. Naast  de Jack Daniel's-vlag had hij ook de groen-wit-rode driekleur opgehangen.

Groot was zijn verbazing toen hij zaterdag een anoniem briefje in zijn brievenbus aantrof. Het getypte briefje was ondertekend door "bezorgde buren".  Ze vroegen zich af of hij en zijn vriendin aanhangers van de terreurgroep waren. Ook moest de politie volgens de briefschrijver zo snel mogelijk een observatie-onderzoek opstarten.

De 29-jarige hing de bewuste vlag voor de grap op, hij wil nu te weten komen wie er achter het bewuste briefje zit. Eigen navraag bij enkele buren leverde nog niets op. De twintiger vindt dat zijn goede reputatie naar de vaantjes is, en overweegt klacht in te dienen tegen onbekenden. De man betrok zo'n twee maanden geleden samen met zijn vriendin het pand. Hij denkt er niet aan de vlag in kwestie weg te halen.

Strijders van Islamitische Staat (IS) hielden na de inname van de Syrische stad Raqqa in juni 2014 een overwinningsparade met buitgemaakt materieel.
reuters Strijders van Islamitische Staat (IS) hielden na de inname van de Syrische stad Raqqa in juni 2014 een overwinningsparade met buitgemaakt materieel.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • E T

    Blijkbaar geen goede opticien of oogarts in de buurt daar.

  • robbe08

    Reclame maken , via een vlag of wat dan ook, voor alcohol of rookartikelen, mag dat?

  • Jakke Troost

    Bezorgde buren steken een briefje in de bus en man vind dat goede reputatie naar de vaantjes is. Als de buren zelf met dat verhaal naar de pers zijn gelopen (waar ik niet in geloof) zijn ze makkelijk op te sporen.