Buren redden kuikens die na crash op snelweg belanden

Twitter
Tienduizenden kuikens kwamen eergisteren terecht op een snelweg in China, nadat de vrachtwagen die hen vervoerde, kantelde. Chauffeurs en omwonenden die het ongeluk zagen gebeuren, kwamen massaal naar de rampplaats om de piepjonge beestjes veilig te stellen.

Een bijzonder beeld op de snelweg in Shandong, een provincie aan de oostkust van China. Een vrachtwagenchauffeur crashte daar tegen de rails en verloor zijn vracht. Tienduizenden kuikens kwamen zo op de weg terecht. Andere bestuuders en omwonenden schoten meteen in actie om samen met de chauffeur de kuikens terug te verzamelen. Een werk van lange adem, want de hulpeloze diertjes lagen verspreid over beide rijvakken en de berm.

De ontsnapte kuikentjes werden veilig in kartonnen dozen ondergebracht. Bij het ongeluk kwam ook een groot deel om, omdat heel wat diertjes gekneld zaten in het omgeslagen voertuig. Een exact cijfer is niet bekend.

Overigens waren niet alle bewoners even behulpzaam. Lokale kranten berichtten dat er mensen de pasgeboren vogeltjes van de weg plukten en meenamen.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS