Buren bang van vrouw die huisraad uit raam keilde

twitter @mikevandriel
De rust lijkt weergekeerd in de Van Speykstraat in Rotterdam waar zondagavond een doorgedraaide buurtbewoonster haar huisraad uit het raam gooide na een relatiebreuk. Voor de vrouw is inmiddels hulp aangevraagd, maar de buren zijn bang en boos.

Meubelstukken, planten en plasmaschermen vlogen zondagavond door de lucht en belandden op de straatstenen. Inmiddels heeft stedelijke reinigingsdienst alles opgeruimd en herinnert alleen een met glas bezaaide zwaar beschadigde auto aan de razernij.

De buurt kende de amokmaakster als "aardig, maar wel apart". "Ze betaalde de huur netjes op tijd en kwam af en toe langs om koffie te drinken", zegt huisbaas S. Gadjradj.

Buurman El Haoud die de woning onder die van de vrouw huurt, had soms contact met haar. "Ze heeft wel eens suiker bij me geleend en af en toe gaf ik haar wat fruit. Soms hoorde ik haar 's nachts op de vloer stampen en schreeuwen."

Na de gebeurtenissen van gisteravond is hij wel een beetje angstig geworden. "Ik ben niet bang voor haar, maar wel voor wat ze zou kunnen gaan doen. Als er maar niet ineens brand gesticht wordt."

Pissig
De politie forceerde de deur van de woning van de vrouw. Huisbaas Gadjradj baalt. "Ik heb direct de politie gebeld. Waarom moeten ze dat kapot maken? Als ze me hadden gebeld, zou ik zijn gekomen om de deur voor ze open te doen. Ik ben hier echt pissig om."

Ze kan niet in haar eigen pand omdat er inmiddels een nieuw slot op de deur zit. In alle consternatie kan ook niemand antwoord geven op de vraag waar de nieuwe huissleutels zijn. "De politie wil ook al niet zeggen waar mevrouw is."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.