Bulgaarse journaliste (30) verkracht en vermoord

Viktoria Marinova (1988-2018).
AFP Viktoria Marinova (1988-2018).
De Bulgaarse tv-journaliste Viktoria Marinova (30) is dood aangetroffen op een afgelegen plek aan de Donau in de buurt van haar woonplaats Roese. De politie zei zondag in de lokale media dat ze is verkracht en op brute wijze vermoord.

De journaliste en presentatrice werkte voor de zender TVN. Ze hield zich onder meer bezig met een onderzoek naar corruptie en misbruik van geld van de Europese Unie. De recherche zegt vooralsnog geen aanwijzingen te hebben dat Marinova om het leven is gebracht wegens haar werkzaamheden.

Europarlementariërs, onder wie de Nederlandse Sophie in 't Veld (D66) via Twitter, vroegen aandacht voor deze zaak. Het is al de derde moord op een Europese journalist in een jaar tijd.

Daphne Caruana Galizia uit Malta werd in oktober 2017 het slachtoffer van een bomaanslag. De Slovaakse reporter Jan Kuciak werd in februari doodgeschoten in gezelschap van zijn vriendin.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • leppens victor

  Onlangs beweerde die Nederlandse groene dame dat zij na haar ingediend rapport zich niet meer veilig zou voelen in Hongarije.Als inwoner van Hongarije kan ik enkel zeggen dat hier,na de communisten,geen enkel politicus vermoord is en geen enkele politicus bescherming nodig heeft.Als mijn informatie juist kan ditzelfde helaas niet van Nederland beweerd worden,en komt de daad en dreiging steeds uit dezelfde hoek,de linkse. mvg. Een inwoner van Veszprém

 • Roger Pingeon

  De EU is door links bestuur en een tomeloze uitbreidingsdrift een corrupt gebeuren geworden. Transparantie is er niet meer en democratie nog veel minder. Bedankt linkse onbekwamen !

 • Patrick De pauw

  wij moeten ervoor zorgen dat de vrouwen allemaal een gemakkelijke kuisheidsgordel dragen!eentje die niet is los te krijgen zonder toestemming van de vrouw!het is dan gedaan met zulke zaken en zeggen dat zij verkracht zijn geweest enz?een stevig ding uitvinden zou op zijn plaats zijn tegenwoordig!

 • Johan Billiet

  Dommerikken, leer eens lezen, de corruptie gebeurt in het landen die bedoelde EU-subsidies krijgen en niet binnen de EU zelf !! De EU gaat wel grondig in de fout wegens te weinig effectieve controle ter plaatse hoe de gelden uiteindelijk werden aangewend...

 • jef de boeck

  Smerige europotjes moeten toe blijven blijkbaar . Al 3 journalisten vermoord.