Buitenlandse Zaken past reisadvies Indonesië aan na reeks aanslagen

AFP
Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken roept op tot waakzaamheid na de aanslagen van zondag en maandag tegen kerken en een politiekantoor in Indonesië. "Op dit moment worden buitenlanders niet specifiek geviseerd, maar Belgische toeristen en andere reizigers in Indonesië moeten voortdurend waakzaam blijven", luidt het in de recentste update van het reisadvies.

De aanslagen vonden plaats in Surabaya, de tweede stad van Indonesië, en werden telkens gepleegd door de leden van één familie. Bij de aanslagen zondag vielen zeker dertien doden.

Naast de terreurdreiging, die in landen in Zuidoost-Azië algemeen als verhoogd wordt ingeschat, waarschuwt Buitenlandse Zaken nog voor de vulkanen Agung en Merapi op Indonesië. De sterk verhoogde vulkanische activiteit "kan evolueren tot een volledige uitbarsting met eventueel lavastromen. Dit kan ook gevolgen hebben voor het nationale en internationale luchtverkeer", luidt het. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Julien van Ghent

    Wordt het reisadvies voor Israel ook aangepawt ... of slaapt men gewoon verder?