Buitenlandse Zaken past reisadvies Indonesië aan na reeks aanslagen

AFP
Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken roept op tot waakzaamheid na de aanslagen van zondag en maandag tegen kerken en een politiekantoor in Indonesië. "Op dit moment worden buitenlanders niet specifiek geviseerd, maar Belgische toeristen en andere reizigers in Indonesië moeten voortdurend waakzaam blijven", luidt het in de recentste update van het reisadvies.

De aanslagen vonden plaats in Surabaya, de tweede stad van Indonesië, en werden telkens gepleegd door de leden van één familie. Bij de aanslagen zondag vielen zeker dertien doden.

Naast de terreurdreiging, die in landen in Zuidoost-Azië algemeen als verhoogd wordt ingeschat, waarschuwt Buitenlandse Zaken nog voor de vulkanen Agung en Merapi op Indonesië. De sterk verhoogde vulkanische activiteit "kan evolueren tot een volledige uitbarsting met eventueel lavastromen. Dit kan ook gevolgen hebben voor het nationale en internationale luchtverkeer", luidt het. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Julien van Ghent

    Wordt het reisadvies voor Israel ook aangepawt ... of slaapt men gewoon verder?