Buitenlandse Zaken: "Geen reden te denken dat er een Belg vermist is na aardbeving in Indonesië"

De ravage is enorm op Sulawesi
AFP De ravage is enorm op Sulawesi
Volgens het Indonesisch crisiscentrum is er ook een Belg vermist na de aardbeving en tsunami op Sulawesi. Dat meldt VTM Nieuws. Er wordt gevreesd voor het leven van de Belg, want die zou al drie dagen spoorloos zijn, klonk het. Volgens Buitenlandse Zaken is er echter "geen reden om te denken dat er een Belgische vermiste is".

Op een persconferentie gaf een woordvoerder een overzicht van de buitenlandse slachtoffers en had het daar dus over een Belgische vermiste. "Eén Singaporees is geëvacueerd naar Jakarta en is in veiligheid. Van de twee Belgen is er één overgebracht naar Jakarta, de andere is tot nu toe nog vermist", zei Sutopo Purwo Nugroho van het Indonesisch Agentschap voor Rampenbestrijding.

"Ongedeerd op ander eiland"

Buitenlandse Zaken in ons land zegt geen weet te hebben van een vermiste landgenoot. Het gaat in dit verhaal volgens Buitenlandse Zaken over een Belgische vrouw waar drie dagen geen informatie over was, maar die zich intussen heeft gemeld en ongedeerd op een ander eiland zit.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders had eerder al gemeld dat een Belgische toerist die op vakantie was in Palu, ook ongedeerd is.

16 Belgen op Sulawesi

Zestien andere Belgen verblijven volgens Buitenlandse Zaken nog op Sulawesi. Zij bevinden zich normaal gezien ver van het zwaar verwoeste Palu. De FOD heeft nog niet met ieder van hen contact gehad, maar er is geen reden tot ongerustheid over hun toestand, aldus een woordvoerder. 

"Aantal slachtoffers kan nog oplopen"

"Het aantal slachtoffers kan nog erg hoog oplopen”, zegt VTM Nieuws-journalist Robin Ramaekers vanop Sulawesi. "Op het eiland is een strook van zo’n 300 kilometer lang enorm zwaar getroffen. Officieel zijn nu 844 doden geteld maar men heeft er eigenlijk zo goed als geen zicht op."

Robin Ramaekers is momenteel in Manado, in het noorden van Sulawesi. Morgen vertrekt hij naar het rampgebied op bijna 1.000 kilometer rijden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jean petermans

    Dit is eigenlijk een mededeling in de categorie van: " We weten het eigenlijk niet zo goed".