Brusselse kathedraal laat klokken 7 minuten luiden: “We voelen mee met verdriet van Fransen”

De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel.
Photo News De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel.
De klokken van de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele in Brussel hebben om 22.30 uur gedurende zeven minuten geluid naar aanleiding van de brand in de beroemde Notre-Dame kathedraal in Parijs. 

Dat heeft woordvoerder Tommy Scholtes van de bisschoppenconferentie van België gezegd. "De Belgische Kerk is ontzet en teneergeslagen omwille van de vernieling van dit symbool van geloof en geschiedenis. We voelen mee met het verdriet van de Fransen", reageerde Scholtes.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Deckers

  Crowdfunding????? Zit de kerkfabriek misschien op zwart zaad?

 • Danny Mertens

  Er zijn blijkbaar twee reacties: (a) de gelovigen die een kerk in vlammen zien opgaan, en dan de link leggen naar andere kerken die vernietigd worden, en (b) personen zoals ikzelf die een kunstwerk in rook zien op gaan.

 • Philomena Vanderweyen

  Hoop dat de ganse paasweek alle klokken van de wereld luiden het uur dat de brand is uitgebroken.

 • Hedwig Rombouts

  Francken heeft wel gelijk, in Syrie en Irak staan geen kerken meer recht, vernield door moslim extremisten...in Parijs gaat een kathedraal neer en we zijn in het hart getroffen?....quid de christenen in Irak en Syrië ? Waren hun kerken niet de moeite om over te huilen ? Waar blijft hun crowdfunding ? We zijn blijkbaar enkel maar christen als het onze 'eigen' kerk betreft maar voor de christenen buiten de EU grenzen ....dat ze het zelf maar uitzoeken? De katholieke Kerk stort in wereldwijd, feit.