Brusselse jihadi's bedreigen zakenman met onthoofding

Strijders van IS in Irak
AP Strijders van IS in Irak
Een zakenman uit Anderlecht wordt met onthoofding bedreigd als hij geen 50.000 euro ophoest voor de Syriëstrijders. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag. Het Brusselse parket bevestigt dat een man gisteren een klacht heeft ingediend bij de gerechtelijke politie van Brussel.

Het dossier wordt behandeld door de cel criminaliteit van de gerechtelijke politie van Brussel, en dus niet door de terrorismecel.

Volgens de kranten werd de man vorige zaterdag aangeklampt door een onbekende die hem sloeg. Hij zei hem "dat hij geld had en moest betalen". Maandagavond kwam de onbekende de zaak van de man binnen en bedreigde hij hem met onthoofding als hij geen 50.000 euro zou ophoesten om de jihadisten te helpen in Syrië. Hij voegde daaraan toe dat hij het geld de volgende dag zou komen ophalen.

Het is een van de eerste keren dat de speurders concrete gegevens krijgen over afpersing als middel om de Syriëstrijders te financieren. Tot dusver vingen zij wel geruchten in die zin op, maar durfde geen enkel slachtoffer zich melden uit vrees voor represailles.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels