Broers van vijf en tien komen om in woningbrand Noord-Frankrijk

AFP
Een vijfjarige jongen en zijn vijf jaar oudere broer zijn zondagavond om het leven gekomen bij een uitslaande woningbrand in het Noord-Franse Flers-en-Escrebieux. Hun ouders raakten gewond en zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Eventuele brandstichting wordt voorlopig niet uitgesloten. De brandweer kreeg gisteravond omstreeks 20.30 uur de oproep binnen. De twee jongens bevonden zich op de eerste verdieping van de woning en kwamen vast te zitten. De oudste broer stierf ter plekke, de vijfjarige kleuter kon uit de woning worden gehaald. Hij werd overgebracht naar het brandwondencentrum in Rijsel, waar hij deze ochtend aan zijn verwondingen bezweek. De ouders verkeren in shock. Flers-en-Escrebieux ligt in de nabije omgeving van Douai, een stadje op zo’n 50 kilometer ten zuiden van Kortrijk.

AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dick van Aggelen

    Afschuwelijk. Heel veel sterkte voor de nabestaanden.

  • carine francoys

    Zo erg...veel sterkte aan de familie