Broers gedood bij crash met zelfgebouwd vliegtuigje in Australische bush

Robert Dull bouwde het vliegtuigje na zijn pensionering.
Facebook/Dull Robert Dull bouwde het vliegtuigje na zijn pensionering.
Twee Australische broers zijn gisteren omgekomen bij een crash met een zelfgebouwd vliegtuigje. De lichamen van de zeer ervaren piloten werden bij een zoekactie teruggevonden door de bemanning van een helikopter.

De slachtoffers, Robert (68) en Owen Dull (61), hadden hun vliegtuig zelf gebouwd, melden Australische media. Zondagmiddag stegen de broers van Casino Airport op met het eenmotorige toestel. Ze hadden een uur later moeten landen in het plaatsje Boonah, ongeveer 150 kilometer verderop, maar kwamen daar nooit aan.

De stoffelijke overschotten van beide ervaren piloten werden na een zoekactie teruggevonden in de ruige begroeiing op de grens tussen New South Wales en Queensland. De bemanning van een helikopter had het gecrashte toestel en beide inzittenden gespot in nationaal park Koreelah.

Robert en Owen (foto) waren ervaren piloten.
Facebook/Owen Dull Robert en Owen (foto) waren ervaren piloten.

Moeilijke omstandigheden

Reddingswerkers en politieagenten begaven zich te voet naar de plek van de crash en bevestigden de dood van de broers. De nabestaanden van Robert en Owen bedanken de betrokkenen voor hun hulp. “We willen iedereen bedanken die onder moeilijke omstandigheden heeft meegezocht”, klinkt het.

Robert Dull laat een vrouw en drie volwassen zoons achter, broer Owen zijn vrouw. Het Australische bureau voor verkeersveiligheid onderzoekt of slecht zicht of ongelukkige weersomstandigheden de crash hebben veroorzaakt. Volgens de politie zou er sprake geweest zijn van laaghangende bewolking en regen.

Het vliegtuig, gebouwd door broer Robert als een project na zijn pensionering, voldeed aan alle veiligheidseisen en werd vorig jaar nog beloond met een prijs voor amateurvliegtuigbouw. “Beide mannen hadden ruim dertig jaar ervaring als piloot van lichte vliegtuigjes’’, verklaart de familie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.